Sara Hellström Molvidson

Sara Hellström Molvidson red upp till SM nivå på ponny innan hon gick över på häst.

Som Young Rider blev hon individuell Svensk Mästare 2005 i Hamre, Västerås och även Svensk Mästare i lag på Strömsholm 2007 med Hamre RK. Sara vann silvermedalj med svenska YR-laget på Nordiska Mästerskapen 2007 i Kristiansand, Norge och blev bästa svensk med en individuell 4e plats.  

Sara har ridit YR-krafft Cup på Scandinavium och blev redan som Young Rider 2a i Djursholm Invitational 150 hoppning endast slagen av spanjoren Sergio Alvares Moya. Sara har ridit Nations Hoppning för Sverige på seniornivå och deltog i det svenska laget i Tallin, Estland 2008.

Sara har producerat ett antal hästar tom 150-klass och rider och driver verksamheten i Helmo Stables AB på heltid tillsammans med maken Jacob.

Sara gick Hoppgymnasiet på Strömsholm 2001-04, Young Riderprogrammet på Strömsholm 2004-05 och har därefter utbildat sig till C-tränare, hoppning. Sara har spenderat mkt tid i Tyskland och tränat och tävlat.

Jacob Hellström

Jacob Hellström är Sveriges mest framgångsrika ponnyryttare genom tiderna med bl.a individuellt guld och lagsilver på Europa Mästerskapen i Hasselt, Belgien 1993, individuellt silver och lagguld på Europa Mästerskapen på Drottningholm, Sverige 1992 samt lagbrons på Europa Mästerskapen 1991 i Wierden, Holland. 

Jacob är Svensk Mästare både individuellt och i lag, har vunnit både finalerna i Ridsport ponny Cup och Svenskt hoppderby samt blev Svensk championatsvinnare 1993.

Jacob har därefter ridit i både junior- och YR-landslag under flera år med medalj i Nordiska Mästerskapen och en mängd internationella GP-starter och nationshoppningar på meritlistan. 

Som senior har Jacob producerat ett stort antal hästar tom 150-klass, vunnit en rad nationella Grand Prix (ex Österlens GP, Fjärås GP, Runstens GP, Flyinge VW GP), vunnit ind SM silver 2016, representerat Sverige vid flera nationshoppningar och segrat i både världsrankingklasser och Grand Prix internationellt. Jacob har även framgångsrikt deltagit i unghästchampionaten med vinst och pallplaceringar på Breeders, Flyinge och i Scandinavian Open, Falsterbo. 

Jacob var under 2014-16 ungdomslandslagsledare med ansvar för Sveriges Jr-, YR-, och U25 landslag och vann som ledare ind YR-guld på EM både 2014 (genom Irma Karlsson/Cornet 39) och 2015 (genom Ebba Larsson/Waterford), vilka var tredje och fjärde Svenska individuella EM-guldmedaljerna i historien på ungdomssidan (tidigare Helena Lundbäck och Douglas Lindelöw).

 

Jacob är sedan ett par år utnämnd till A-tränare hoppning och är flitigt anlitad runt om i landet, har regelbundet clinics och träningar både hemma på gården Borelund i Lunds kommun, på andra anläggningar i Skåne, Halland, på västkusten och i Norge.

Please reload